» !!!

Nu är jag så jävla trött på det här! Va fan är människors problem. Jag pratar om den 21 åriga kille som misstänks ha våldtagit och sexuellt utnyttjat 9 barn. Varav sju ska ha varit på en förskola där han har varit praktikant. Jag har själv inga barn och jag antar att många kommer att påstå att det är därför jag inte förstår, Men jag har barn i min närhet som betyder allt för mig. Jag arbetar med människor då jag är undersköterska med inriktning mot funktionshinder. Jag har läst detta och diskuterat det med vänner men nu kan jag inte hålla käft längre.

Människor skriver på internet att dem vill döda den här killen. Dem säger att världen vore en säkrare plats utan honom och dem lägger till och med ut bilder på honom och hans adress på internetsidor. VA FAN ÄR DET FÖR FEL PÅ ER? Jag blir rädd om det är såhär samhället är. Är det helt okej att ni sitter och skriver att ni ska mörda honom och ta hans liv ifrån honom. Jag skyddar verkligen inte honom för han ska straffas för det han har gjort, om han fälls, men vi har ju INGEN RÄTT att hota honom. Ni sjunker verkligen till en så låg nivå genom att själva begå brott. Jag förstår att det är chock och att många människor kan relatera till sina egna familjer. Men håll det för er själva. Ni behöver inte skriva allting på Facebook eller andra internetsidor. Hur tror ni det känns för hans anhöriga? Dem har inte gjort någonting, kanske inte ens 21 åringen, och ni sitter och önskar honom ur livet.

En annan åsikt som många kör på är att dem vill att det svenska rättsystemet ska ändras. Okej, jag anser också att många av straffen är för lätta och att dem borde förlängas. Men för helvete!! Det är väl inte hans fel att vårt land har så dåliga straff? Det är väl inte hans fel att våra politiker har bestämt som dem har gjort? Vill man ändra systemet så får man skriva sina tankar angående det men inte dra in någon person…! Vi har ingen rätt att välja straff för honom. Vi har människor i vårt samhälle som har den utbildning och erfarenhet för att kunna fatta ett beslut vad gäller hans straff. Jag anser verkligen inte att barnens föräldrar ska välja straff då dem är i chock och man då går igenom olika chockfaser som gör att man inte kan tänka klart. Dessutom lägger ju föräldrarna en personligprägel, vilket inte ska finnas när man ska välja straff. 
På nyheterna nu ikväll beskrivs 21 åringen som en ”udda figur med trasliga familjeförhållanden” dessutom säger dem ”på gymnasiet gick han teaterinriktning och att han gillade att klä ut sig” VAD HAR DET MED SAKEN ATT GÖRA!!!!!????? Jag har som barn älskat att klä ut mig, men eftersom jag är tjej så är det inget konstigt. Men ska vi då misstänka alla killar som håller på med teater att dem är våldtäktsmän eller att alla killar som gillar att klä ut sig ska vara pedofiler?? Hör ni inte hur orimligt det låter? Ingen vet vad den här 21åringen har gått igenom och vem ger oss rätt att döma honom? Du vet inte vad som hänt honom, du vet inte vilka känslor han har haft och du vet inte hur han mår. Men om grannar och klasskompisar och så vidare har märkt att han mår så dåligt och har haft en trasslig bakgrund, varför har då ingen hjälp honom. Och om han nu har haft hjälp av läkare, kurator, psykolog eller liknande.. varför har ingen gjort någonting?

Personalen på förskolan säger att 21åringen inte har varit själv med barnen, inte har bytt blöja själv på barnen och inte har ”kunnat gömma sig” någonstans. Men hur har då detta kunnat hända? Är det lättare för föräldrarna att anklaga ”praktikanten” eftersom dem inte känner honom än att misstänka att förskolelärarna har gjort något fel eftersom dem har ”känt dem länge”? Jag anklagar verkligen inte förskolelärarna för någonting men jag menar att en praktikant inte ska göra någonting utan ska mest bara kolla på. Man ska lära sig arbetsplatsen, inte ersätta personal.

Där har ni min åsikt. Vi har ingen rätt att döma… Vi vet inte vad en person har gått igenom och det är vad vi går igenom som formas oss. Har han utsatt barnen för detta så kommer han att dömas och avtjäna sitt straff. Men snälla sitt inte och skriva på internet att ni önskar livet ur honom. Det visar bara yngre läsare att det är okej att man vill döda någon. Hur tror ni att utvecklingen av vårt samhälle blir då? Människor föds inte med hat, det är något man lär sig. Sprid kärlek och ta hand om varandra, det tjänar vi alla på <3




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo